E-lab bezoek bovenbouw

  • 12 juli 2017
DSC03101

Een aantal kinderen van de bovenbouw mochten vandaag samen met leerlingen van OBS it Bynt en OBS de Stjelp naar het E-lab in Heerenveen. Een omgeving vol met moderne technische en digitale tools zoals robots, beebots, laptops, diverse tablets, 3D printer, filmapparatuur enz. 

In het kader van de ontwikkeling van de Gearquest app waren deze leerlingen uitgenodigd. Onze school doet mee aan een pilot om deze app te ontwikkelen. Eerder waren er al 3 leerlingen naar het bestuursbureau in Bolsward geweest om mee te denken over de inhoud van deze app. En vandaag mochten ze hiervoor naar het E-lab. 

Spelen met een robot, zelf programmeren en de beebot een route laten lopen, foto's maken met een green screen, met een virtual reality bril op naar de ruimte... Het kwam allemaal voorbij. Na het werken met al dit prachtige materiaal was er een Skype verbinding met het bedrijf die de Gearquest app ontwikkelt. Zo kregen de leerlingen een kijkje achter de schermen, konden ze vragen stellen en konden de makers ook vragen aan de kinderen stellen. 

Na het bezoek aan het E-lab werd de dag afgesloten met een lunch bij Beachclub Lemmer. Een zeer geslaagde dag!