Schoolkamp groep 7/8

  • 21 mei 2017
IMG 7793


Alle ingrediënten waren aanwezig: mooi weer, een fantastische groep, een goede sfeer, een toplocatie en natuurlijk te gekke activiteiten. Kortom, kamp 2017 was een kamp om nooit te vergeten!
Tijdens de heenreis zat de sfeer er al goed in. Er werd gelachen, gezongen, gekletst en natuurlijk lekker gesnoept. Eenmaal aangekomen in Bolsward werden meteen de slaapplaatsen gereed gemaakt. De plannen van de leerlingen waren als volgt: er zou die avond veel gekeet en geprankt worden (ja, de juffen hebben weer een nieuw woord geleerd), maar vooral weinig geslapen.
Maar eerst …actie! Zelf een vlot bouwen en daar een wedstrijd mee houden, een gps tocht, boogschieten en samenwerken aan een A-frame. De kids hadden niet alleen veel plezier, ze lieten ook zien dat ze geweldige teamplayers zijn. En in welk groepje je zat? Dat maakte helemaal niks uit…. We zijn met zijn allen de bovenbouw! ´s Avonds sloten we af met een fietstocht naar Wommels. Daar konden we heerlijk afkoelen in een buitenzwembad. Stoeien en samen op een band staan met Gerard en een wedstrijd glijbaan glijden met juf Miriam kon niet ontbreken! Lekker eten in het zwembad en dan weer genieten van de terugreis op de fiets. Her en der hoorden we al dat ze, helemaal nu we in Wommels waren, het toch wel heel jammer vonden dat juf Doete niet kon komen op kamp. Maar op dit kamp was niks wat het leek en deze avond werden ze blij verrast toen ze op de slaapplaats aankwamen. Want wie zat daar? Jawel…. Juf Doete! Een potje weerwolven kon toen helemaal niet meer ontbreken. Moe en voldaan gingen de kids rond 1.00 uur naar de tent/slaapzaal. Het bleek al snel dat van al dat pranken en keten deze avond niks meer terecht kwam.. zzzzzzz
Hoewel…? Een aantal luchtbedden bleken “lek”…ook die van juf Miriam.
’s Avonds besloot zij deze extra hard op te pompen om de nacht maar door te komen…. ’s Morgens bleek dat deze nog steeds keihard was… Hoe kon dat nou? (wie oh wie)
Een goed ontbijt is het halve werk. Buiten een beetje miezerig weer, dus binnen werd de tafel gedekt. Nadat de buikjes rond waren hadden we weer energie om deze actieve dag te starten. Het klaarde op, dus we konden weer heerlijk naar buiten! We gingen kanovaren… Nou en dan hoef je juf Geeske niet te zeggen dat je graag droog wilt blijven! Op deze dag stonden ook coöperatieve spellen op het programma, wat een samenwerking! In de middag lekker ons eigen broodje gebakken in het kampvuur…smullen maar! Een aantal leerlingen bleken in de vrije tijd op kamp aardig thuis te passen in het circus…wat een paar oude regentonnen op een grasveld al niet voor ideeën teweeg kunnen brengen.
’s Avonds hebben we met zijn allen genoten van een culinair hoogstandje van een aantal leerlingen… heerlijke macaroni!
Later die avond bleek dat het een spannende nacht zou worden…. Spookverhalen (juf Géanne blijkt een kei te zijn in het vertellen hiervan)…. enge geluiden…. schrikeffecten!! En dan…ontvoerd worden en gedropt. Met dank aan iedereen die ervoor gezorgd heeft deze dropping tot een onvergetelijke ervaring te maken! Jullie hadden de gezichten moeten zien bij binnenkomst!! Na een lekker broodje knakworst volgde de bonte avond. De leerlingen hadden erg originele en grappige dingen bedacht. En na al die quizjes zijn we een stuk wijzer geworden. De bonte avond ging, gezellig en onder het genot van lekkere snoepjes en chips, door tot in de kleine uurtjes….
Moe, maar voldaan gingen we naar bed. Toen de juffen een kwartiertje later kwamen, was iedereen alweer naar dromenland vertrokken! Van al dat pranken kwam dus weer niets terecht...
De volgende dag ontbijten en eerst alles opruimen. De gekte die er de afgelopen twee dagen heerste had plaatsgemaakt voor een vermoeide, maar tevreden rust.
Nog lekker centrum Bolsward in om te shoppen. Bij terugkomst stonden alle ouders al weer klaar om ons op te halen… Dit kamp was genieten van begin tot eind!