Groep 1/2

PHOTO 2019 09 04 13 24 46 2

Juf Tiny en juf Alie zijn de juffen van groep 1 en 2. Juf Esther is de onderwijsassistente van deze klas. 

Laatste nieuws groep 1/2

Zo vlak voor de voorjaarsvakantie willen we jullie nog graag even vertellen over wat er de laatste weken in onze groepen aan bod is geweest. Maar ook over wat er na de voorjaarsvakantie aan bod komt.
Eerst willen we nogmaals Jan, Lucas en Niels van harte welkom heten. Wij hopen dat jullie een fijne tijd op “de reinbôge” zullen hebben!
We hadden gehoopt op heel veel sneeuw en een dikke laag ijs, zodat we het thema ”winter” met al zijn facetten echt hadden kunnen beleven. Maar helaas…..
Toch weten de kinderen in groep 1-2-3 nu ook al heel veel over de winter, doordat we het boek “kikker in de kou” van Max Velthuijs als uitgangspunt hebben genomen zodat er toch aan de taal-en rekendoelen kon worden gewerkt. En er is heel hard gewerkt! De mooiste tekeningen, knip, plak en vouwwerkjes zijn er gemaakt, liedjes geleerd, spelletjes gedaan en nog veel meer.
De kinderen van groep 3 hebben in deze periode hun allerlaatste letter geleerd en kunnen nu dus zelf al verhaaltjes lezen, maar ook al zelf verhaaltjes maken. Ook het rekenen gaat goed. Dat betekent dat zij na de voorjaarsvakantie samen met juf Esther naar meester Simon gaan om daar groep 3 af te maken. Wij gaan jullie gezelligheid en behulpzaamheid erg missen, maar wensen jullie heel veel succes. Juf Esther willen we ook bedanken voor haar assistentie de afgelopen 100 dagen!
Deze afgelopen 100 dagen hebben we afgesloten met een feest. Niet zo maar een feest, maar het 100 dagen feest! Deze dag stond het getal 100 centraal omdat we al 100 x naar school zij geweest. Daarom mocht iedereen verkleed naar school, werden er spelletjes en activiteiten rondom het getal 100 gedaan. U heeft vast de foto’s voor bij zien komen op facebook.
Na de vakantie gaan we dus verder met groep 1-2 . Dat gaat vast ook weer erg gezellig en leerzaam worden. We starten dan met het thema”de bakker”. Mocht u nog leuke spulletjes, verkleedkleren etc passend bij dit thema hebben dan horen wij dat graag.

 

Op Facebook leest u ook nieuws over onze klas.

Zie voor de link het item "Nieuws".