Groep 3/4/5

20190920 134409

Meester Simon is de meester van groep 3/4/5. Juf Esther is de onderwijsassistente van deze klas.

Laatste nieuws groep 4/5.

De eerste weken na Kerstvakantie stonden in het teken van de CITO-toetsen. De afgelopen weken is er hard gewerkt en hebben de kinderen toetsen gemaakt van rekenen, spelling, woordenschat en technisch- en begrijpend lezen. Intussen zijn we al weer een tijdje klaar en werken we weer hard verder op de tablet. Komende week staan de 10-minutengesprekken en de rapporten op de planning.

Speelgoed meeneem-middag

Met al die CITO-toetsen was het natuurlijk ook wel even lekker om te ‘ontspannen’. Het kwam dus mooi uit dat in Classdojo de volgende groepsbeloning werd behaald. Namelijk de speelgoed meeneem-middag. Iedereen nam speelgoed meen van huis zodat hier in de middag gezellig mee gespeeld kon worden. Er was een game hoekje met tablets en Nintendo Switch, in de gang werd onder andere met Twister en Lego gespeeld en verder waren er overal autootjes en figuurtjes te vinden door de klas. Een erg gezellige middag!

Weektaak groep 4

In een combinatiegroep is het fijn wanneer je je zelfstandig goed kunt redden. Groep 5 kan dit al best goed, zeker met de weektaak. Sinds een aantal weken gebruikt ook groep 4 de weektaak. In het begin was dit best even wennen, gelukkig stonden alle taken ook nog op het bord. Maar langzaam aan verdwenen deze ook en oefende groep 4 zelf met het gebruik van de weektaak. ‘Welke les moet ik vandaag maken?’, ‘Wat is het doel van de taalles?’, en ‘Waar vind ik de klaaropdracht van spelling?’ Met de weektaak lukt het de kinderen in groep 4 om zelf hun taken te organiseren. Dit is natuurlijk super handig en ook nog eens leuk!

Plankjeslezen

‘Mandjeslezen’ is een bekend begrip in het onderwijs. Kinderen maken kennis met verschillende soorten boeken door middel van gevulde boekenmandjes. Door het gebrek aan mandjes, noemen wij het in de klas ‘Plankjeslezen’ met op iedere leesplank een nieuw soort boek. Zo is er een plank met stripboeken, een plank met informatieboeken en ook een plank met leesboeken. Iedere week maken de kinderen in groepjes kennis met een nieuwe plank met boeken. Hierdoor ontstaat er plezier bij het lezen en blijft de leesmotivatie groot!

Nieuwe leerling

Sinds maandag 6 januari is onze groep groter geworden met de komst van Eva Flier. Zij is nieuw bij ons op school en zit in groep 5. De eerste dagen waren best even wennen, maar inmiddels is Eva helemaal op haar plek in de groep. We wensen Eva en haar broertjes een hele fijne tijd op de Reinbôge!

Op Facebook leest u ook nieuws over onze klas.

Zie voor de link het item "Nieuws".